İPhone’da NameDrop nasıl kapatılır ve kişi paylaşımı nasıl devre dışı bırakılır?

İPhone’da NameDrop nasıl kapatılır ve kişi paylaşımı nasıl devre dışı bırakılır?

Takip edilmesi kolay kılavuzumuzla iOS 17’de iPhone’unuzda NameDrop’u devre dışı bırakın.

Apple, iOS 17 ile birlikte kişi kartı ve iki iPhone’u birbirine yaklaştırarak kişileri veya medyayı paylaşmaya olanak tanıyan AirDrop özelliği gibi yeni özellikleri tanıttı.Uygun olmasına rağmen, birçok kullanıcı gizlilik endişeleri gibi nedenlerden dolayı iPhone’daki NameDrop’u kapatmak istiyor.

Facebook ve diğer sosyal medya gibi platformlarda dile getirilen yaygın endişeler nedeniyle, Apple’ın iOS 17’deki NameDrop özelliğinin güvenliği konusunda artan bir endişe var.Pek çok kişi, bu özelliğin yabancıların sadece telefonlarını yaklaştırarak iletişim bilgilerinizi gizlice elde etmesine olanak verebileceğinden korkuyor sizinkine.

Bu kılavuz, NameDrop’un gerçekten bir güvenlik riski olup olmadığını inceleyerek bu güvenlik endişelerinin gerçekliğini araştıracaktır.Ek olarak, tedbirli davranmayı tercih edenler için NameDrop özelliğini devre dışı bırakmaya yönelik adım adım talimatlar sunacağız.

İPhone’da NameDrop nasıl kapatılır?

Bu özelliğin kalabalık yerlerde veya birisinin telefonunu izniniz olmadan telefonunuza yaklaştırabileceği durumlarda kötüye kullanılması ihtimalinden endişeleniyorsanız, bu özelliği her zaman kapatma seçeneğiniz vardır.

iPhone’da NameDrop’u kapatmak ve kişi paylaşımını devre dışı bırakmak için:

iPhone’unuzda Ayarlar’ı açın

Genel > AirDrop’a gidin

“Cihazları Bir Araya Getir” seçeneğini kapatın

AirDrop’un “Yalnızca Kişiler” olarak ayarlandığında NameDrop’un oldukça güvenli olduğunu, dolayısıyla onu açık tutma konusunda endişelenmenize gerek olmadığını bilmeniz önemlidir.Bunu bir sonraki bölümde daha ayrıntılı olarak ele alacağız, bu nedenle daha fazla bilgi için okumaya devam edin.

iOS 17’deki NameDrop güvenli mi?

Söylentilerin aksine iOS 17’deki NameDrop özelliği aslında güvenli olup, iletişim bilgilerini paylaşmanın güvenli ve kolay bir yolunu sunuyor.

AirDrop varsayılan olarak “Yalnızca Kişiler” olarak ayarlanmıştır; bu, yalnızca kişi listenizdeki kişilerin size veri gönderebileceği anlamına gelir. Kişilerinizi (NameDrop), kişilerinizde olmayan birine AirDrop yapmak için her iki tarafın da ayarlarını “10 dakika boyunca herkes” olarak değiştirmesi gerekir.

Ayrıca, “Herkes” ayarı etkin olsa bile, iletişim bilgileri alışverişinin başarılı olması için her iki tarafın da aktif olarak onaylaması gerekir.Bu karşılıklı rıza gerekliliği, ek bir güvenlik ve gizlilik katmanı ekleyerek iletişim bilgilerinin ilgili her iki tarafın da açık izni olmadan paylaşılmamasını sağlar.

 


Translate »

Web Tasarım