Gerçek zamanlı konumunuzu başkalarıyla nasıl paylaşabilirsiniz ?

Gerçek zamanlı konumunuzu başkalarıyla nasıl paylaşırsınız?

Google Haritalar’da Canlı Konum Paylaşımı Nasıl Etkinleştirilir ?

Google Haritalar, belirli kişiler için açılabilen gerçek zamanlı bir konum paylaşma özelliğine sahiptir. Android ve iPhone’da nasıl etkinleştireceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Google Haritalar , kullanıcılarına değerli gerçek zamanlı sonuçlar sağlayan çeşitli özelliklere sahiptir ve bunların arasında canlı konumlarını paylaşma yeteneği de vardır. Kullanıcılar, Google’ın konum paylaşma özelliklerini etkinleştirebilir ve belirli bir süre boyunca güvenilir kişilere bir harita üzerindeki konumlarını bildirebilir. Bu, özellikle bilinmeyen yerlere seyahatler sırasında güvenlik önlemi olarak incelenmeye ve açılmaya değer bir Google Haritalar ayarıdır.

Google Haritalar’da konum paylaşımı ayarlarını kontrol etmek için bir bilgisayar kullanılabilir. Ancak, bir kullanıcının konumunu Google Haritalar’da gerçek zamanlı olarak paylaşmak için bir mobil cihaz gerekir . Haritalar dışında, diğer Google ürünleri de kullanıcının tek seferlik bir konumu başkalarıyla paylaşmasına olanak tanır. WhatsApp ve Telegram gibi anlık mesajlaşma uygulamaları bile canlı konum paylaşma özelliği sunar.

Bir kullanıcının canlı konumunu başka bir Google hesabı sahibiyle paylaşabilmesi için önce alıcının Gmail adresinin Google Kişiler’e kaydedilmesi gerekir. Bir Android veya iOS cihazında Google Haritalar uygulamasını başlatın ve oturum açın. Ekranın sağ üst köşesindeki profil dairesine dokunun, Konum paylaşımı öğesini seçin , ardından Konumu paylaş veya Yeni paylaşım öğesine tıklayın . Gerçek zamanlı konumunuzu paylaşın altında , zaman seçiciye dokunun ve paylaşmak için istediğiniz zaman aralığını belirtin. Kullanıcılar, özelliğin kapanmadan önceki saat sayısını artırmak veya azaltmak için + ve – işaretlerini kullanabilir veya Siz bunu kapatana kadar öğesini seçerek manuel seçeneğini belirleyebilir . Kişinin Google profiline dokununbir konumu paylaşmak ve istenirse Google Haritalar’ın kişilere erişmesine izin vermek için. Paylaş’a dokunun.

Gerçek zamanlı konumunuzu başkalarıyla nasıl paylaşılır ?

Konum Paylaşımını Etkinleştirmek İçin Yaşı Doğrulayın

Kullanıcılar Google Haritalar’da canlı konum paylaşımını 24 saatten fazla kullanamıyorsa, bu genellikle yaş doğrulamasının gerekli olduğu anlamına gelir. Google kullanıcıları bir kredi kartı kullanarak yaşlarını doğrulayabilir – hiçbir ücret alınmaz ve doğrulama hemen gerçekleşir. Alternatif olarak, kullanıcılar, işleme koyulması üç güne kadar sürebilen geçerli bir kimliğin resmini gönderebilir. Yaş doğrulaması sorunu çözmezse, konum paylaşma sürecini tekrar gözden geçirin ve Bu kapatılana kadar zaman seçici seçeneğini belirleyin. Kişi önerileri satırında sağa kaydırın ve Diğer’e (üç nokta simgesi) dokunun ve arama çubuğuna bir ad, telefon numarası veya Gmail e-postası yazın. En üstte Paylaş’a dokunun.

Kullanıcı, Google hesabı olmayan bir kişiyle gerçek zamanlı Google Haritalar konumunu paylaşmak isterse, ona 24 saate kadar çalışacak bir bağlantı verebilir. Google Haritalar uygulamasını başlattıktan ve oturum açtıktan sonra, profil dairesine dokunun, Konum paylaşımı öğesini seçin , ardından Konumu paylaş veya Yeni paylaşım öğesine tıklayın . Konum paylaşımı bağlantısını bir iPhone veya iPad’e kopyalamak için Diğer seçenekler’e basın ve bir Bağlantıyla paylaşılsın mı? açılır pencere belirir, Paylaş’ı seçin . Konum bağlantısını paylaşmak için Kopyala’ya dokunun ve bağlantıyı bir e-postaya, metne veya başka bir mesajlaşma uygulamasına yapıştırın. Alternatif olarak, Paylaş’ı seçtikten sonra , tıklamak yerineGoogle Haritalar konum bağlantısını seçilen platformda yeni bir mesaja oluşturmak için, kopyalayın , önerilen mesajlaşma uygulaması simgelerinden herhangi birine dokunun. Bir Android cihazda, Panoya kopyala seçeneğini bulmak için önerilen uygulamalar listesinde ilerleyin.

Siz bu süre sınırını kapatana kadar seçeneğini seçen veya daha önce seçilen süre dolmadan konum paylaşımını tamamlayan Google kullanıcıları , profil resimlerine bir kez daha dokunup Konum paylaşımı’nı seçerek bunu yapmayı durdurabilir . Konumun paylaşıldığı kişinin profiline veya etkin paylaşım bağlantısına dokunun ve Durdur’a basın . Google Haritalar’da konum paylaşımı, Konum Geçmişi kapalıyken bile çalışmalıdır. Ancak, özellik tüm ülkelerde kullanılamayabilir. Bulundukları bölgede Google Haritalar’da konumlarını paylaşamayacak kadar küçük olan reşit olmayan kullanıcılar için bu, Family Link uygulaması aracılığıyla ebeveynleri veya velileri tarafından yönetilebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


Web Tasarım