Başkalarının Instagram’da Takip Ettiğimi Görmesini Nasıl Kısıtlayabilirim? 

Başkalarının Instagram’da Takip Ettiğimi Görmesini Nasıl Kısıtlayabilirim? 

Instagram, kullanıcılarının gizliliğini çok ciddiye alan bir platformdur. Bunun Snapchat olmadığını kabul ediyoruz, ancak platformun sunduğu geniş özellik yelpazesini sağladığından, gizliliğimize mümkün olduğunca öncelik veriyor. Ancak, profilinizde gizleme amaçlı olmayan şeyleri gizlemeye gelince, işler biraz karmaşıklaşabilir.

Bugünkü blogumuzda, birinin takip eden listesini diğer kullanıcılardan gizlemeyi içeren böyle bir komplikasyona değineceğiz. Aşağıdaki listenizin platformda gizlenip gizlenemeyeceğini ve nasıl yapılacağını öğrenmek istiyorsanız, sonuna kadar bizimle kalın.

İçindekiler 

Instagram’da Takip Ettiğimi Başkalarının Görmesini Kısıtlamak Mümkün mü?

Başkalarının Instagram’da Takip Ettiğimi Görmesini Nasıl Kısıtlayabilirim?

1. Özel Instagram hesabına geçin

2. Takipçiyi Kaldırın

Instagram’da Takip Ettiğimi Başkalarının Görmesini Kısıtlamak Mümkün mü?

Bu nedenle, endişenizin diğer Instagramcıların platformda kimleri takip ettiğinizi görmesini engellemek olduğunu anlıyoruz, bu tamamen anlaşılabilir bir durumdur. Hepimiz bu platformu farklı nedenlerle kullanıyoruz; bazıları ilham için, diğerleri eğlence için vb.

Ve bu nedenler bizim için tamamen haklı olsa da, devam etmek ve tanıdığınız herkese haklı çıkarmak isteyeceğimiz anlamına gelmez. Ancak burada sorunuzun kesin bir cevabı yok. Kimin aşağıdaki listenizi görüntülemesini kısıtlamak istediğinize bağlıdır. Kamuoyundan gizlerseniz, bu yapılabilir; Bunu belirli birinden gizlemek istersen, sana bu konuda da yardımcı olabiliriz.

Ancak bunu platformdaki herkes için kısıtlamak istiyorsanız, korkarız ki bunu yapmanın tek yolu tüm takipçilerinizi kaldırmaktır. Ve bunu yapmaya istekli olsaydın, eminiz ki burada bizden bir cevap arıyor olmazdın. Şimdi bu alternatifi bir kenara bırakırsak, Instagram’da kimleri takip ettiğinizi herkesin görmesini kısıtlamanız mümkün değil.

Bununla birlikte, sizi eli boş bırakmaya niyetimiz yok. Başkalarının aşağıdaki listenizi görüntülemesini kısıtlamak için yapabileceğiniz her şeyi öğrenmek için aşağıyı okumaya devam edin.

Başkalarının Instagram’da Takip Ettiğimi Görmesini Nasıl Kısıtlayabilirim?

1. Özel Instagram hesabına geçin

Instagram’ı yeterince uzun süredir kullanıyorsanız, Instagram’da herkese açık veya özel bir hesap oluşturma arasında nasıl seçim yapabileceğinizi zaten biliyor olabilirsiniz. Herkese açık hesap, yüklediğiniz tüm içerikle birlikte profilinizin platformdaki herkesin görmesine açık olduğu hesaptır; buna aşağıdaki listeniz de dahildir.

Öte yandan, özel bir hesap, gönderilerinizi, hikayelerinizi, öne çıkanları, takipçilerinizi ve takip listelerinizi görmek için insanların size takip istekleri göndermesi gereken bir hesaptır. Ve ancak isteklerini kabul ettiğinizde, bunları profilinizde görebilecekler.

Bu nedenle, Instagram’da herkese açık bir hesabınız varsa ancak platformdaki herkesin takip listenize erişebilmesi fikrinden hoşlanmıyorsanız, bunu değiştirmenin tek yolu özel bir hesaba geçmektir. Sorununuzu çözmenin başka bir yolu olmasını dilerdik ama ne yazık ki yok.

Bu nedenle, özel bir Instagram hesabına geçmeye hazırsanız, sizi tamamen destekliyoruz ve bunu yapmak için izlemeniz gereken adımlar konusunda size yardımcı olmak için buradayız:

Adım 1: Akıllı telefonunuzdaki Instagram uygulamasını açın ve henüz yapmadıysanız hesabınıza giriş yapın.

Adım 2: Bunu yapar yapmaz kendinizi Ana Sayfa sekmesinde bulacaksınız. Burada, ekranınızın sağ alt köşesindeki profil resminizin küçük resmine gidin ve Profil sekmenize gitmek için üzerine dokunun.

Adım 3: Profil sekmenize geldiğinizde, ekranınızın sağ üst köşesinde bir Hamburger simgesi bulacaksınız ; üzerine dokunun.

Adım 4: Şimdi, üzerinde işlem yapılabilir birden fazla seçeneğin listelendiği ekranınızı yukarı kaydıran bir menü göreceksiniz. Üzerindeki ilk seçenek, yanında bir dişli çark simgesi bulunan Ayarlar’dır ; Ayarlarınızı görüntülemek için üzerine dokunun.

Adım 5: Ayarlar sekmenizde göreceğiniz ilk şey bir arama çubuğu ve ardından bir seçenekler listesidir. Yanında bir kilit simgesi bulunan bu listede Gizlilik’te gezinin ; bulduğunuzda, üzerine dokunun.

Adım 6: Bunu yaptıktan sonra Gizlilik sekmenize yönlendirileceksiniz. Bu sekmede nasıl üç bölüm olduğunu fark edeceksiniz: Hesap gizliliği, Etkileşimler ve Bağlantılar.

İlk bölümde, bu sekmenin en üstünde yalnızca bir seçenek vardır: Özel hesap.

Bu seçeneğin yanında kapalı bir geçiş anahtarı bulacaksınız. Özel hesaba geçiş yapmak için tek yapmanız gereken bu anahtarı açmak ve iş tamam!

Bu değişikliği yaptıktan sonra, platformda yayınladığınız tüm içeriklerle birlikte aşağıdaki listenizin yalnızca sizi takip eden kişiler tarafından görülebilmesini sağladınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


Web Tasarım